Üçüncü kişilerin ücretsiz faydalanabilecekleri ülkemizdeki koruma süresi dolmuş patent,faydalı model ve tasarımlara ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
>
Patent ve tasarım için TÜRKPATENT tarafından verilen (2011/12345 şeklindeki) başvuru numarasıdır. İhtiyaç için Teknoloji Transfer Platformu tarafından verilen referans numarasıdır.
Temizle Ara
Diyet Çikolata Bileşimleri ve Üretim Yöntemi TÜRKPATENT Detay Göster Koruma Süresi Bitimi İlanı: 21/04/2016
Koruma türü Patent
Başvuru Numarası 2009/02522
Buluş Başlığı Diyet Çikolata Bileşimleri ve Üretim Yöntemi
Başvuru Sahibi MONTERO GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
Buluş Sahibi ZAFER TOKSÖZ;EMİNE ACAR
IPC Sınıfı A23G 1/32;A23G 1/40;A23L 1/236
Buluş Özeti

Buluş özellikle diyet çikolata kompozisyonlarında kullanılan kalorisi azaltılmış ve düşük glisemik indekse sahip fruktoz, inulin ve eritritol karışımından oluşan tatlandırıcıdaki eritritolün, tüketim sonrası ağızda neden olduğu serinlik etkisinin giderilmesi ile ilgilidir. Kalorisi azaltılmış ve düşük glisemik indekse sahip tatlandırıcı karışımı içeren diyet çikolata bileşimi, ağırlıkça %1- 40 eritritol, ağırlıkça %1-75 inulin ve ağırlıkça %1- 40 fruktoz içermektedir.